Alleen op vakantie willen? Denk ook aan Single Reizen!

Single Reizen Online

Alleen op vakantie gaan kan best. Waarom vakantie alleen? Denk ook eens aan single reizen, met anderen op vakantie gaan en nieuwe mensen ontmoeten.

> Deel jouw single reizen ervaringen


Waarom alleen op vakantie

Alleen op vakantieAlleen op vakantie gaan is voor velen een heerlijk vooruitzicht. Alles zelf uitzoeken, het lonkend avontuur. En als je op pad bent zelf zaakjes oplossen. En je hoeft geen rekening te houden met anderen. Leuk artikel over alleen op vakantie gaan vind je hier. Ook ik ging alleen op vakantie, lees mijn bevinding over Mijn vakantie Curaçao maar eens door.

In groepsverband op vakantie

Naast het zelf op vakantie gaan staat het in groepsverband op vakantie gaan. In de groep deel je elkaars ontdekkingen en je voelt je veilig. Single reizen zijn er voor hen die graag met anderen op vakantie willen. Zo ontmoet je ook gemakkelijk nieuwe mensen en wellicht maak je vrienden voor lange tijd.

Ondanks de crisis is er een sterke groei van single reizen. De groei voor 2015 is geraamd op wel 20%. Vrijgezellen reizen ook graag met andere singles. Singles zijn vaak niet gebonden aan schoolvakanties en er is een voorkeur voor single reizen met bijzondere activiteiten. Singles hebben het voordeel dat ze toeslagen en vakantiepieken kunnen mijden.

Vaak worden singlereizen naar leeftijd ingedeeld, zodat je als hippe twintiger onder elkaar bent. Meegaan op een single reis is een machtig avontuur. Anders dan alleen op vakantie gaan en een uitkomst voor mensen die eens iets anders willen. Schrikt het idee om alleen een vliegreis, treinreis of busreis te maken? Ook daarom zijn groepsreizen vaak een uitkomst.

Single reizen en dating

Single reizen worden nog al eens in verband gebracht met dating. Dat mag voor een deel ook zo zijn. Er zijn single touroperators die daar op zijn ingesteld. Maar in het merendeel van de gevallen gaat het om een fijne tijd doorbrengen met gelijkgestemden. Een belangrijke keuze is de leeftijdsopbouw van de deelnemers van een singlereis. Veel singles geven de voorkeur aan deelnemers van dezelfde leeftijd. Maar er zijn er ook die dat nu juist niet willen.

Lees ook mijn artikel over de single 30 plus, dat zij een extra reden hebben om te kiezen voor een singlereis.

Voor singles is op vakantie gaan vaak iets bijzonders. Veel alleenstaanden zijn niet zo maar vrijgezel. Natuurlijk kan dat allerlei oorzaken hebben. Angst kan daar één van zijn. Ook boeken veel alleengaanden, omdat de vriend of vriendin niet mee kan? Of … vul maar in.

Het zijn vooral de verre single reizen, die veel worden geboekt, zo zeggen de Single Touroperators. Ik heb een onderzoekje gedaan en mijn verwachting is dat de meest populaire single reizen in 2018 zullen zijn: Thailand en Bali.

Single reizen in allerlei vormen

Single reizen zijn een sterk groeiend fenomeen. Vijf of zes jaar geleden was er nauwelijks aanbod op dit gebied, maar nu is alles mogelijk. Van een avontuurlijke single groepsreis tot een single weekend of break. Voor iedereen is er wel een single reis. Om ook letterlijk een beeld te kunnen krijgen kun je onze page Single Vakanties TV bezoeken. Je treft hier video’s van de single vakanties aan.

Het aanbod aan single reizen is tegenwoordig zo groot, dat er altijd wel iets leuks voor je bij zit. Ben je sportief en heb je zin in een vakantie met hikes, mountainbiken, bergbeklimmen en abseilen? Dan is er een actieve single reis voor jou. Of liever naar het strand in Frankrijk om te zwemmen, zonnen en surfen? Ook zo’n reis vind je in het aanbod van single reizen. Ben je geïnteresseerd in cultuur, geschiedenis of natuur? Er zijn heel veel interessante single reizen.

Singlereizen dichtbij

Op een aparte site heb ik de single weekendje weg verzameld. Ook een mooie gelegenheid om te onderzoeken of een single vakantie wel iets voor jou is. Er zijn nog meer reizen om eens uit te proberen. Zoals een single vakantie in Nederland en ook dichtbij single reizen België. En … de reizen zijn nog goedkoop ook!!

Heel veel succes met je keuze.

Groetjes
Annette


Single-Reizen-Online.nl

Single-Reizen-Online.nl brengt het reisaanbod van gerenommeerde single touroperators bij elkaar.

Single Reizen Online

1
Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste
Abonneren op
Ria
Ria

Hallo,
Even voorstellen,
Ik ben 61 jaar en sinds 3 jaar weduwe. Mijn man en ik zijn veel gereisd. Verre reizen maar ook strandvakanties in Europa.
Graag zou ik volgend jaar 2019 een groepsreis/singlereis of een cruise willen maken. Bestemming in overleg.
Ik zoek een leuke, gezellige niet rokende vrouw die met mij op reis wil. Zelf ben ik spontaan, heb humor, zorgzaam maar ook direkt. Natuurlijk eerst kennis maken en kijken of het klikt. Ik woon in Rijswijk Z.H.
Groetjes Ria