Winterzon Single Reizen. De top winterzon bestemmingen.

Single Reizen Online

Als de dagen korten en alles koud en nat lijkt is het heerlijk om in de winterzon even bij te tanken. In het zonnetje aan het strand is het leven even heel anders. Bij thuiskomst kan je er weer tegen.

Wij hebben de populariteit en geschiktheid van de beste winterzon bestemmingen voor singles en alleengaanden kunnen vaststellen met de gegevens van Single Reizen Online, Top 10 Single Reizen bestemmingen, ANWB REIZEN Magazine en We Are Travellers. De 2 laatste gaan over alle vakantiegangers. De gegevens van Single Reizen Online waren nodig om te kunnen bepalen, welke bestemmingen specifiek voor singles zijn.

Bekijk ook de wintersport en winterreizen

> Single wintersport Oostenrijk
> Winterreizen, kerstmarkten, weekendje weg

> Deel jouw winterzon ervaringen


De beste winterzon bestemmingen voor jouw single vakantie:

1. Winterzon op de Canarische Eilanden

Winterzon op de Canarische EilandenVan oudsher zijn de Canarische Eilanden dé winterzon bestemming voor Europeanen.

Ik ga er (haast) ieder jaar naartoe. Ik boek dan een 8 daagde single reis of ga een weekje alleen erop uit. Vorig jaar ging ik naar Fuerteventura. Daar kon ik in december nog volop wandelen in de zon.

De eilanden, voor de kust van Marokko, zijn heel sfeervol. Let er wel op dat het in de wintertijd extra druk is.

Voordeel is ook dat het niet lang vliegen is en dat alles afgestemd is op het toerisme (voordeel?). Gelukkig zijn er veel aanbieders van single reizen naar dit paradijsje in de Atlantische Oceaan.

> Bekijk de single reizen naar de Canarische Eilanden


2. Winterzon in Thailand

Winterzon bestemming ThailandNiet alleen in de zomer is Thailand populair, zie de Top 10 Singlereizen bestemmingen, maar ook zeker in de winter.

De temperatuur is in de winter wat vriendelijker en de beruchte regen blijft meestal uit. Het winterzonnetje in Thailand is over bekend.

En als je er nog niet bent geweest, weet dan dat de stranden er prachtig zijn, het land veel moois en historisch heeft te bieden en dat de bevolking er vriendelijk is.

> Bekijk de single reizen naar Thailand


3. Winterzon in Egypte

Winterzon in EgypteIn de winter naar het zonovergoten historisch land Egypte. Dat is zeker heel wat anders dan in de kou en regen fietsen in Nederland.

Je laadt daar weer op en dat niet alleen met de zon, maar ook met het spectaculaire land en de mooie toeristen gebieden, met de leuke winkeltjes.

Alles kan je daar doen. Aan het strand liggen, sightseeing, duiken of gewoon (?) biertje pakken op een terras aan de zee. De onderwaterwereld in Egypte is beroemd om haar kleurpracht.

> Bekijk de single reizen naar Egypte


4. Winterzon in Zuid-Afrika

Winterzon in Zuid-AfrikaHet ooit eens Nederlandse Zuid-Afrika is bij uitstek geschikt als winterzon bestemming. Niet alleen voor een korte vakantie, ook voor overwinteren. Wel waar is dat het er flink warm kan zijn. Immers als het hier winter is, is het daar zomer.

Fijn met Zuid-Afrika is, dat het qua hoogte gelijk met Nederland ligt. En je dus ook geen last van een jetlag krijgt.

En Zuid-Afrika is zo mooi! De natuur, de parken, landschap, de kust van Kaapstad. En gelukkig zijn er volop single reizen naar Zuid-Afrika en Namibië te boeken.

> Bekijk de single reizen naar Zuid-Afrika


5. Winterzon in Indonesië

Winterzonnetje in IndonesiëIndonesië kent in de winter fijne temperaturen. Wel regent het er dan vaker. De meest gekozen bestemming is Bali, een ook voor singles populaire bestemming.

Bali heeft een prachtige natuur, veel historie, waaronder een Nederlandse geschiedenis. De stranden zijn schitterend en de duikmogelijkheden ten over.

Het is een flink stuk vliegen, maar Indonesië is het waard. Tempels, natuurparken, waar je zelfs de orang-oetans nog vindt.

Winterzonnetje zoeken? Denk ook aan Indonesië!

> Bekijk de single reizen naar Indonesië


6. Winterzon in Marokko

Winter bestemming MarokkoIk ben al vaker in de winter in Marokko geweest. Met haar ligging in het noorden van Afrika, niet ver om te vliegen en met ideale temperaturen in de winter is Marokko bij uitstek geschikt als winterzon bestemming. Ik was wel steeds in de omgeving van Agadir. Een stuk noordelijker dan zal de temperatuur wat lager zijn.

Marokko heeft zoveel te bieden en is zo andere dan onze cultuur dat het hast niet is uit te leggen. Een bezoek aan Marrakesh is alsof je iets magisch bezoekt.

Singles die kiezen voor Marokko in de winter denken vooral aan het bezoeken van de zeven Koningssteden.

> Bekijk de single reizen naar Marokko


7. Zomer in Australië en winter hier

Zomer in AustraliëMet Australië kies je voor twee maal een voorjaar of zomer in één jaar. Je gaat van van een winter bij ons naar een zomer daar.

Australië is wel ver vliegen en de reizen zijn niet goedkoop. Het is een winterzon bestemming maar niet bedoeld voor de bekende 8 daagse korte vakantie. Beter nog is een combinatie met Nieuw-Zeeland. Dan heb je echt iets te vertellen thuis.

Een bekende single reis is van Djoser. Het is een drieweekse rondreis, waar je Australië goed leert kennen. De verschillende landschappen, Sydney bezoeken, natuurpark Blue Mountains en Brisbane als laatste stop heb je een tweede zomer uitvoerig beleefd.

> Bekijk de single reizen naar Australië


8. Winterzon in Cuba

Winterzon op CubaCuba staat op mijn pucker list. En ieder jaar staat het in mijn planning, maar … Ja en je moet nog snel zijn om het authentieke Cuba te zien, want voor hoe lang nog?

Met een gemiddelde temperatuur overdag van 27℃ is Cuba een ideale winterzon bestemming.

Als je aan Cuba denkt dan voel je al de salsa, ruik je de sigaren, ervaar je het communisme, proef je de rum. En hoe zit het met een taxirit in een oude Amerikaanse auto?

De Cubanen zijn vriendelijk, Cuba here we come.

> Bekijk de single reizen naar Cuba


9. Winterzon in Afrika

Winterzon in AfrikaHeel Afrika is een winterzon bestemming. Van Marokko tot Zuid-Afrika.

Met Afrika kan je zelfs kiezen voor korte vakanties. Zoals Egypte en Marokko. Even naar de zon, niet lang vliegen en nog goedkoop ook.

Er zijn veel avontuurlijke groepsreizen voor singles en alleengaanden te boeken. Naar Gambia, Kenia en Tanzania, Madagaskar, Zambia en Kaapverdië. Stukje verder is Zuid-Afrika en Namibië. En heel apart zijn de single golfreizen naar Tunesië.

> Bekijk de single reizen naar Afrika


10. Winterzon op Curaçao

Winterzon op CuracaoWinterzon op Curaçao? Een top bestemming. Lees mijn verhaal over mijn vakantie op Curaçao maar eens door.

Met het (lang) vliegen naar Curaçao vertrek je vanuit Nederland en kom je aan in een soort Nederland. Dat blijft heel apart.

De sfeer, de stranden, de terrasjes in Willemstad. Het luieren bij de Jan Thiel Baai. Wat kopen in de supermarkt. … Curaçao? Ja doen!

Sinds kort zijn er ook single reizen naar Bonaire te boeken.

> Bekijk de single reizen naar Curaçao


Nog meer winterzon bestemmingen om te onderzoeken

De Top 10 Winterzon bestemmingen is samengesteld op grond van beschikbaarheid, relevantie en belangstelling door singles. Maar dat betekent nog niet dat er niet meer geschikte bestemmingen zijn.

De twee eerste winterzon bestemmingen zijn Zuid-Spanje en Zuid-Portugal. Uit eigen ervaring weet ik dat er wel veel zon in de winter is, maar lage temperaturen en dus wintertrui mee en zonnen achter het glas. Turkije eigenlijk hetzelfde verhaal. Voor Sri-Lanka is een veiligheidsrisico september 2019 afgekondigd door Ministerie van Buitenlandse Zaken. Naar Kaapverdië zijn weinig single reizen en de Fiji-Eilanden, veel zon, maar zijn erg ver.


Bekijk ook de wintersport, winterreizen en winterzon reizen

> Single wintersport Oostenrijk
> Single wintersport Frankrijk
> Single wintersport Italië
> Single wintersport Canada
> 1-Ouder wintersport
> Winterreizen, kerstmarkten, weekendje weg
> Winterzon Single Reizen

Single Reizen Online

0 0 vote
Article Rating
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments