De charme van 40-60+ alleenstaande vakanties naar Italië

Single Reizen Online

Voor de 40 en 60+ reiziger is een alleenstaande vakantie naar Italië een ware traktatie. Dit land, doordrenkt van geschiedenis, biedt een culinaire ervaring die je smaakpapillen zal doen dansen. De adembenemende natuur is een lust voor het oog en de warme gastvrijheid van de Italianen maakt de ervaring compleet.

Verken samen met andere singles de betoverende steden van Italië, zoals Rome, Venetië, Napels en Milaan. Laat je verrassen door de witte stranden en het azuurblauwe water van de Italiaanse kust. En vergeet niet de charmante eilanden Sicilië, Sardinië en Elba, elk met hun eigen unieke charme en schoonheid. Een single reis naar Italië is een ervaring die je niet snel zult vergeten.
Ben je op zoek naar zo’n single groepsreis:
> Single reizen naar Italië

Hieronder vind je het verslag van mijn alleenstaande vakantie naar Italië.


Mijn alleenstaande vakantie naar Italië begon in Utrecht

Single vakantie Italië met de busIk had een busreis voor singles geboekt. Het kwam mij deze keer beter uit om niet zo’n dure reis te nemen. Ik heb er geen moment spijt van gehad. Een bus vol singles, wat wil je nog meer. Een en al gezelligheid!

En als je met een single reis gaat, ontmoet je andere singles met vaak dezelfde interesses als jij. Met deze reis kunnen we leuke activiteiten doen, zoals wandelen, fietsen, koken, wijnproeven, musea bezoeken, of gewoon relaxen. En alles is al geregeld.

Na onze stop in Karlsruhe gingen we via Zwitserland naar Italië

We reden met uitzicht op de indrukwekkende Alpen de volgende dag verder. Na de bergen kruisten wij de Po-Vlakte en bereikten ons doel, het Toscaanse hotel in Montecatini Terme. Heerlijk gegeten. Dat kunnen de Italianen als de beste. De volgende dag gingen we een bezoek brengen aan Pisa en Carrera. Hier voel je de cultuur. De historie van tientallen eeuwen.

De dag daarop hadden wij een rustdag.

Genieten en bewonderen, Florence

Single vakantie naar Florence in ItaliëDeze keer gingen we met de trein naar Florence. Daar ging een begeleider ons vooruit. We bezochten de beroemde Ponte Vecchio, een brug over de Arno. Op deze brug waren veel winkeltjes. Heel apart. Verder bezochten wij de Cattedrale di Santa Maria del Fiore. In de middag gingen we met elkaar wat rondlopen. Leuke straatjes, barretjes, winkeltjes. Hier moet je een keer naartoe.

Single vakantie met Italiaanse kookles!!

De kookles werd in Montecatini gegeven. We kregen les van een echte Italiaanse kokkin. Met de kookworkshops leerden wij Italiaanse gerechten te bereiden en vertelde ze waar de ingrediënten vandaan kwamen. Ze deed het met thema’s. Pizza, Italiaanse worst en inktvis. En dat met bijbehorende wijnen.

Leuk om thuis een paar vrienden uit te nodigen om samen Italiaans eten klaar te maken. Maar dan zoals ik het geleerd heb.

Samen genieten van het Toscaanse landschap

Rijdend door het mooie Toscaanse landschap gingen we de volgende dag naar het mooie Siena. Ook daar stond een gids voor ons klaar. Zij liet ons het oude Siena zien, maar ook het moderne deel.

Op de terugweg reden wij de Chianti route. Ook al weer een mooi stukje Italië!

Mijn single vakantie haast ten einde

We gaan weer naar huis. Via de Po-Vlakte en de Oostenrijkse Alpen naar Zuid-Duitsland. Ook een mooie reis, prachtige uitzichten over bergen en meren. Onze overnachting was in Duitsland. We konden daar veel praten, indrukken uitwisselen. Gezellig!

De dag daarop reden we naar Nederland. Ik werd in Utrecht afgezet. Einde van een heerlijke vakantie!


Alleenstaande vakantie naar Italië voor 40-60+ is populair

Single vakantie voor 40 en 60 plusDe mogelijkheden die Italië biedt zijn natuurlijk voor alle leeftijden. Maar het zwaartepunt, cultuur en sfeer, liggen meer bij de 40 en 60 plussers.

> Jongeren kiezen vaker voor een strand en feest vakantie


De beste reistijd voor Italië

De beste reistijd voor Italië hangt af van de regio die je wilt bezoeken en het soort activiteiten dat je wilt ondernemen. Over het algemeen zijn de maanden april tot juni en september tot oktober de beste reistijden voor Italië. De temperaturen zijn dan aangenaam en er is minder kans op regen. In de zomermaanden kan het erg warm worden, vooral in juli en augustus, waardoor het minder geschikt is om actief bezig te zijn of stedentrips te maken.


Single reizen Italië

Single reizen ItaliëReizen voor singles naar Italië zijn erg populair. De natuur, cultuur en de sfeer maken deze vakantiebestemming bij uitstek geschikt. Hier hebben wij alle single reizen naar Italië voor jou verzameld.

> Single reizen Italië


Bekijk ook:
> Single reizen 40+
> Single reizen 50+
> Single reizen 60+
> Single reizen Kroatië
> Single reizen Frankrijk
> Single reizen Europa
> Single Reizen Online


Vakantie Italië begint met Google Maps

Single Reizen Online