Veilig de wereld ontdekken: solo of met groepsreizen.

Single Reizen Online

Ontdek de wereld op jouw manier: ga veilig alleen op vakantie of kies voor het gemak en de gezelligheid van begeleide groepsreizen.

> Alleen of solo op vakantie
> Met begeleide groepsreis op vakantie


Alleen of solo op vakantie gaan is leuk, maar houdt het veilig

Ik wil je aanraden om het een keertje alleen op vakantie te gaan.

Durf je niet alleen op vakantie en weet je niet of je wel veilig kunt reizen? Natuurlijk is het spannend en je zal niet altijd krijgen wat je had gedacht, maar je leert met andere omstandigheden om te gaan. En … je ontdekt zeker iets moois dat je niet had gepland.


Waarom alleen op vakantie

Alleen en veilig op vakantie naar CuraçaoAlleen op vakantie gaan is voor velen een heerlijk vooruitzicht. Alles zelf uitzoeken, het lonkend avontuur. En als je op pad bent zelf je zaakjes regelen. En je hoeft daarbij geen rekening te houden met anderen.

Een toepasselijk artikel over “alleen op vakantie gaan” vond ik op ELLE lifestyle. Het artikel heet Op vakantie in je uppie. Durf jij?

Ik ben vaker alleen op vakantie geweest. Daar heb ik goede herinneringen aan. Lees ook over mijn ervaring met alleen op vakantie gaan naar Curaçao.


Single vriendelijk vakanties

Met single vriendelijk vakanties wordt bedoeld dat de accommodatie ook voor één persoon voorhanden en betaalbaar is (geen of beperkte eenpersoons toeslag). De reisorganisatie Puur en Kuur biedt mooie vakanties voor deze doelgroep.


Puur en Kuur logo

Puur & Kuur yoga-, pilates- en mindfulness weekenden voor Singles

> Bekijk single reis vanaf € 345

Single vakantie met YogaSingle Friendly reizen van Puur & Kuur zijn bekend. 70% boekt als single of alleengaande. Tijd voor jezelf en jouw kuur. Bestemmingen zijn Nederland (5 oorden!), Portugal, Madeira, Italië, Marokko, Turkije, Spanje, Frankrijk, Griekenland, Oostenrijk. Costa Rica. India, Thailand, Indonesië en Sri Lanka.

De yoga- of pilates weekenden naar **** Badhotel Domburg in Zeeland zijn al heel bekend. Yoga, gezelligheid en strand. Het wordt een ontspannend weekend!

Het Yoga weekend in Domburg is uitverkozen tot de 5e plaats van meest populaire uitje van 2024!

Meer over deze single reis


Nog wat tips om veilig alleen op vakantie te gaan

1. Kies je bestemming zorgvuldig

Niet alle bestemmingen zijn even veilig voor alleenstaande reizigers. Doe onderzoek naar de veiligheid van verschillende landen en steden voordat je je reis plant. Kies voor bestemmingen die bekend staan om hun veiligheid en vriendelijkheid tegenover alleenstaande reizigers.

2. Plan je reisroute

Het is belangrijk om je reisroute van tevoren te plannen. Dit helpt je om te weten waar je naartoe gaat en wat je kunt verwachten. Het kan ook nuttig zijn om een back-up plan te hebben voor het geval er iets misgaat.

3. Wees voorzichtig met wie je vertrouwt

Als alleenstaande reiziger ben je misschien meer geneigd om nieuwe mensen te ontmoeten en vrienden te maken. Hoewel dit een van de leuke aspecten van het reizen is, is het belangrijk om voorzichtig te zijn met wie je vertrouwt.

4. Blijf in contact met het thuisfront

Laat iemand thuis weten waar je bent en wat je plannen zijn. Dit kan een familielid, een vriend of zelfs een collega zijn. Het is ook een goed idee om regelmatig in te checken, zodat ze weten dat je veilig bent.

5. Zorg voor een goede reisverzekering

Een goede reisverzekering is essentieel voor elke reiziger, maar vooral voor alleenstaande reizigers. Zorg ervoor dat je verzekering dekking biedt voor medische kosten, verloren bagage en annuleringen.

6. Wees voorbereid op noodsituaties

Het is altijd een goed idee om voorbereid te zijn op noodsituaties. Dit kan betekenen dat je een EHBO-kit bij je hebt, dat je weet hoe je lokale hulpdiensten kunt bereiken en dat je een plan hebt voor wat je moet doen in geval van een noodsituatie.

Met deze tips kun je als single veilig de wereld verkennen. Veel plezier en veilige reizen!


Veilig op vakantie met begeleide groepsreizen voor singles

In plaats van solo op vakantie kan je ook kiezen voor single reizen in groepsverband. Altijd leuk en gezellig.

In de groep deel je elkaars ontdekkingen en je voelt je veilig. Single reizen zijn er voor hen die graag met anderen op vakantie willen. Zo ontmoet je ook gemakkelijk nieuwe mensen en wellicht maak je vrienden voor lange tijd.

Vind hier allerlei tips en mogelijkheden die je goed kunt gebruiken.

Vaak worden singlereizen naar leeftijd ingedeeld, zodat je als hippe twintiger onder elkaar bent. Meegaan op een single reis is een machtig avontuur. Anders dan alleen op vakantie gaan en een uitkomst voor mensen die eens iets anders willen. Schrikt het idee om alleen een vliegreis, treinreis of busreis te maken? Ook daarom zijn groepsreizen vaak een uitkomst.


Estivant logo

Estivant Singlevakanties

> Bekijk single reis vanaf € 490

Estivant Single Reizen Turkije met Eigen Single Hotel !!Estivant is specialist in groepsvakanties voor singles en alleengaanden. Voor Single Reizen Online de populairste en hooggewaardeerde (9,0) Single Touroperator. Reizen zijn ingedeeld naar leeftijd van 25-39 tot 49-69 jaar. Estivant zorgt voor gelijke man/vrouw verhouding.

Veel leuke groepsreizen. Strandvakanties, actieve vakanties, zeilvakanties en single breaks. Nieuw is de singlereis naar ons mooie single hotel in Bitez in Turkije. Bestemmingen in Europa zijn legio. NIEUW zijn IJsland en Kralendijk op Bonaire in de Antillen.

Meer over deze single reis


Single reizen en dating

Single reizen worden nog al eens in verband gebracht met dating. Dat mag voor een deel ook zo zijn. Er zijn single touroperators die daar op zijn ingesteld. Maar in het merendeel van de gevallen gaat het om een fijne tijd doorbrengen met gelijkgestemden. Een belangrijke keuze is de leeftijdsopbouw van de deelnemers van een singlereis. Veel singles geven de voorkeur aan deelnemers van dezelfde leeftijd. Maar er zijn er ook die dat nu juist niet willen.

Lees ook mijn artikel over de single 30 plus, dat zij een extra reden hebben om te kiezen voor een singlereis.

Voor singles is op vakantie gaan vaak iets bijzonders. Veel alleenstaanden zijn niet zo maar vrijgezel. Natuurlijk kan dat allerlei oorzaken hebben. Angst kan daar één van zijn. Ook boeken veel alleengaanden, omdat de vriend of vriendin niet mee kan? Of … vul maar in.

Het zijn vooral de verre single reizen, die veel worden geboekt, zo zeggen de Single Touroperators. Ik heb een onderzoekje gedaan naar de meest populaire single reizen bestemmingen. Zie Top 10 Vakantiebestemmingen 2024 voor Single Reizen.


Crusj logo

Singlereizen voor hoger opgeleiden

> Bekijk single reis vanaf € 299

Single reizen voor hoger opgeleiden naar Valencia en IbizaOnder het motto Meeting Friends biedt Crusj reizen, speciaal voor hoger opgeleide singles. De singlereizen zijn ingedeeld naar leeftijd en thema.

Leeftijdsgroepen vanaf 30 jaar en steeds 5 jaar oplopend (uniek!!). Bestemmingen in Europa en ver weg tot zelfs Brazilië. Crusj heeft een eigen stijl met goede sfeer en leuke activiteiten. De singlereizen van Crusj zijn betaalbaar.

Leuke mensen ontmoeten. Samen luieren op het strand of actief bezig zijn in eigen sfeer, dat is Crusj!

Meer over deze single reis


Single reizen in allerlei vormen

Single reizen zijn een sterk groeiend fenomeen. Vijf of zes jaar geleden was er nauwelijks aanbod op dit gebied, maar nu is alles mogelijk. Van een avontuurlijke single groepsreis tot een single weekend of break. Voor iedereen is er wel een single reis. Om ook letterlijk een beeld te kunnen krijgen kun je onze page Singlevakantie YouTube bezoeken. Je treft hier video’s van de single vakanties aan.

Het aanbod aan single reizen is tegenwoordig zo groot, dat er altijd wel iets leuks voor je bij zit. Ben je sportief en heb je zin in een vakantie met hikes, mountainbiken, bergbeklimmen en abseilen? Dan is er een actieve single reis voor jou. Of liever naar het strand in Frankrijk om te zwemmen, zonnen en surfen? Ook zo’n reis vind je in het aanbod van single reizen. Ben je geïnteresseerd in cultuur, geschiedenis of natuur? Er zijn heel veel interessante single reizen.


Singlereizen dichtbij

Op een aparte site heb ik de single weekendje weg verzameld. Ook een mooie gelegenheid om te onderzoeken of een single vakantie wel iets voor jou is. Er zijn nog meer reizen om eens uit te proberen. Zoals een single vakantie in Nederland en ook dichtbij single reizen België. En … de reizen zijn nog goedkoop ook!!


Er zijn veel opties voor veilig reizen voor singles. Hier nog enkele tips en suggesties voor veilig reizen voor single

Veilig reizen is belangrijk, vooral als je alleen reist. Maar met de juiste planning en voorbereiding, kan het een geweldige en verrijkende ervaring zijn.

1. Planning

Het is belangrijk om je reis goed te plannen. Zoek naar landen met een goede infrastructuur, die veilig zijn voor solo reizigers³. Onderzoek is de sleutel tot succes³.

2. Accommodatie

Het is een goed idee om je accommodatie van tevoren te boeken³. Zoek naar kleinere slaapplaatsen voor een meer persoonlijke ervaring³.

3. Seizoen

Het kan ook nuttig zijn om buiten het hoogseizoen te reizen³.

4. Verzekering

Zorg ervoor dat je een goede reisverzekering hebt die dekt wat je nodig hebt voor je reis.

Veilige reizen!

Heel veel succes met je keuze en groetjes van Annette

Annette


Single-Reizen-Online.nl

Single-Reizen-Online.nl brengt het reisaanbod van gerenommeerde single touroperators bij elkaar.

Single Reizen Online

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
opnaarmallorca.nl
opnaarmallorca.nl

Zo te lezen wordt het hoog tijd dat ik eens een keertje in mijn uppie lekker op vakantie ga! 🙂

Ria
Ria

Hallo,
Even voorstellen,
Ik ben 61 jaar en sinds 3 jaar weduwe. Mijn man en ik zijn veel gereisd. Verre reizen maar ook strandvakanties in Europa.
Graag zou ik volgend jaar 2019 een groepsreis/singlereis of een cruise willen maken. Bestemming in overleg.
Ik zoek een leuke, gezellige niet rokende vrouw die met mij op reis wil. Zelf ben ik spontaan, heb humor, zorgzaam maar ook direkt. Natuurlijk eerst kennis maken en kijken of het klikt. Ik woon in Rijswijk Z.H.
Groetjes Ria