Mijn Curaçao vakantie. Wat een heerlijke ervaring was dat.

Single Reizen Online

Daar gaan we dan met de KLM Boeing 747 naar een voor mij nieuwe bestemming, Curaçao. Deze keer heb ik, als alleengaande single, gekozen voor een vakantie op Curaçao. En dus geen singlereis of groepsreis voor singles. Ik wilde een weekje slapen, lezen en wat om mij heen kijken. Ik had het goed voorbereid en heb ervoor gezorgd dat het een veilige vakantie zou worden. Heerlijk om alleen op vakantie te zijn.Curaçao here we come!!

Zoek je een single groepsreis:
> Single reizen Curaçao


Mijn vakantie Curaçao begint bij Jan Thiel Baai

Single Reizen Curaçao met vertrekgarantie van VillaVibesIk had een appartement voor een week gehuurd in het Chogogo Resort. Prachtig complex. Kamer was mooi en schoon en het had een heerlijk terras. De TV aangezet en … Nederlandse programma’s. Had van mij niet zo gehoeven. Snel gaan slapen om de volgende dag aan mijn ontdekkingsreis te beginnen.

Het eerste doel was natuurlijk de vlakbij gelegen Jan Thiel Baai. Mooie strandgelegenheden. Volop ligbedden, barretjes, precies zoals ik het wilde. Ook is daar een Casino met een extra mooi strandterras. Op straatniveau een ijssalon met Italiaans ijs en nog wat leuke winkeltjes.

En ineens zie je een boerderij die je gisteren in Nederland zag

Op het strand staat een gerestaureerd boerderijtje, dat zo uit Vinkeveen lijkt te komen. En dat is het, alsof je in Nederland in de Caraïben bent.

Tijdje op een ligbed gelegen om daarna naar mijn appartement te gaan. Het is tijd om boodschappen te gaan doen, vond ik. Kan ook zien hoe het hier aan toe gaat. Vanaf het resort rijdt een busje naar de supermarkt. De producten zijn meer Amerikaans, zo lijkt het. Wat spulletjes gekocht. En ook maar even het restaurant van de supermarkt bekeken. Kun je zien wat de locals eten. Ook hier weer Nederlands, maar dan geen gewone frikadellen, maar die reuze exemplaren. Bij verder kijken zie ik dat deze nogal populair zijn, want dat kun je zien aan de omvang van … Terug in het resort schrok ik geweldig … een enorme leguaan bewoog zich in mijn richting. Werkelijk nog nooit zoiets gezien. En daar wilde ik het graag bij houden. Helaas heb je dat niet te bepalen op je vakantie Curaçao.


Vakantie Curaçao begint met Google Maps


Mijn eerste uitstapje, Willemstad

ANWB Single Reizen naar Suriname en CuraçaoDe receptie had een huurauto voor mij geregeld. Mijn eerste doel was, natuurlijk Willemstad. Kon ergens bij het water mijn auto kwijt. Omdat ik al wat honger had, ging ik als eerste naar de Marshe Bieu. Dé eetgelegenheid voor de locals in Willemstad. Ik wilde iets eten wat zij ook nemen. En dat heb ik geweten. Ik kreeg toch een maaltijd dat ik met gemak had kunnen delen. Wat is dat leuk om daar te zien hoe het eraan toegaat. Hoe ze de maaltijden klaar maken. Als je het ook eens in Nederland wilt proberen ga dan naar het grote winkelcentrum in de Bijlmermeer. Daar kun je hetzelfde krijgen.

Groente en fruit markt van de Venezolanen

Na het eten liep ik langs de groente en fruit markt van de Venezolanen, die met hun boten naar Willemstad komen. Dan besef je hoe dicht Venezuela bij Curaçao ligt. Wat een kleur en levendigheid. Na het passeren van de markt liep ik langs het water en om de bocht zag ik de beroemde Bootjesbrug. Dit is een ontwerp van een Amerikaan en niet zoals je zou denken van een Nederlander.

Daar nog voor zijn een aantal terrassen. Daar moet je zijn om te zien hoe de brug functioneert en hoe de boten naar zee varen. Een uurtje daar gezeten ben ik eerst het Gouvernementsgebouw bekeken om daarna over de brug naar een nieuwe wijk te gaan. Daar vind je mooie luxe winkels en een aanlegsteiger voor cruiseschepen. Heel anders dan aan de andere kant.

Heb het een beetje bekeken en ben terug gegaan naar mijn auto om naar mijn appartement te gaan. Willemstad was een heerlijke en ook bijzondere ervaring. Mijn vakantie Curaçao kon niet meer stuk.

De volgende dag verkoos ik het liggen op het strand en wat lezen boven al die nieuwe indrukken.


Wandelen kan ook

De volgende dag werd ik uitgenodigd voor een wandeling. De route liep van Jan Thiel naar het Sea Aquarium. Een schitterende tocht. Mij werd ook verteld dat het tochtje om de Sint Jorisbaai zeer de moeite waard is.

Er zijn nog veel meer dingen te doen. Snorkelen, vissen, eigenlijk te veel om op te noemen. Neem er de tijd voor om je keuze te maken.


Een lange route over Curaçao

Na mijn bezoek aan Willemstad moest dit een soort Curaçao expeditie gaan worden. Nodig om mijn vakantie Curaçao compleet te maken. Ik vertrok met de auto naar Willemstad om in de richting van Westpunt te gaan. Onderweg wilde ik een wandeling langs de zee maken, Westpunt gaan bekijken en het Slavernij Museum bezoeken.

Een echte lange tocht was het niet. Daar is het eiland te klein voor. De wandeling heb ik bij het strand van Boka Tabla gemaakt. Daar zie je hoe de golven van de zee de rotsformaties hebben gevormd. Spectaculair.

Het tweede doel was Westpunt. Ja … mooi, leuk, doen en weer verder gaan.

Het Slavernij Museum Paga Tera was indrukwekkend.

De inwoners van Curaçao en ook op de andere eilanden dragen sporen uit de slavernij mee. Je vindt het in de taal, het geloof, uitspraken, natuurlijk in het dansen en de muziek. Overleveringen in de vorm van verhalen, kleding en het eten.

Slavernij is iets dat steeds vaker aan de orde komt. Bezoek, als je even kunt het museum.

Mijn vakantie Curaçao ten einde

Dit was genoeg voor een week. Thuis dacht ik al om snel een tweede vakantie Curaçao te boeken, zo goed is het mij bevallen. Maar dan wel met een single groepsreis Curaçao. Toch gezelliger.


Single reizen Curaçao

Single reizen voor hoger opgeleiden naar CuraçaoDe verre reizen voor singles naar Curaçao zijn populair. De natuur, cultuur en de sfeer maken deze vakantiebestemming bij uitstek geschikt om elkaar wat beter te leren kennen.

> Single reizen Curaçao

Single Reizen Online

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Tilma
Tilma

We waren er voor de eerste keer en zagen een klein eiland, zo groot als Texel? Curaçao is dan wel klein maar je kunt er veel bekijken en beleven. Restaurants zijn goed, goed eten en er zijn zaken die erg op Nederland doen denken. Bevolking is vriendelijk. En (haast) altijd mooi weer. Voor het uitgaan moet je daar zijn. Wij hebben salsa lessen gevolgd. Erg leuk, probeer het ook een keer. Curaçao doen!