Groepsreis Suriname. Ervaring van begeleider en deelnemer.

Single Reizen Online

Ervaringen van reisbegeleider Venski Kertokarijo en mede Suriname liefhebbers, die deel namen aan een groepsreis naar Suriname. Wie het land eenmaal heeft bezocht keert snel weer terug!!

Bekijk ook:
> Single reizen Suriname
> Single reizen Zuid-Amerika
> Veilig alleen op vakantie

> Deel jouw single reizen ervaringen


Mijn ervaringen met een Groepsreis door Suriname

Suriname reizen
Ik ben Venski Kertokarijo en ik werk al geruime tijd als reisleider in Suriname. Voor veel mensen is Suriname onbekend, maar wie het land eens bezocht heeft zal er zeker naar terug willen gaan.

Suriname is veilig en de Surinamer is erg vriendelijk. De voertaal is Nederlands, maar door verschillende groepen worden ook andere talen gesproken. Natuurliefhebbers kunnen hier zeker hun hart ophalen. Een prachtig binnenland en een dito flora en fauna. Cultuurliefhebbers zien hier over de woongemeenschappen van de inheemsen en de bosnegers. Niet voor niets dat de groepsreis Suriname zo in trek is. En … ze komen terug!

Ik begeleid de Groepsreis Suriname van Sawadee. Elk onderdeel van de tour heeft zijn eigenheid. Wandelen in de jungle, fietsen in Paramaribo en varen met een korjaal op de rivier.

Bekijk ook:
> Single reizen Suriname
> Single reizen Zuid-Amerika


Ervaringen van singles met de Suriname Groepsreizen

Single Reizen SurinameSuriname is een land dat eruit springt wat betreft natuur, cultuur en diversiteit. waar maak je het mee dat er op een afstand van nog geen 50 meter van elkaar er een Synagoge en een Moskee staan en dat mensen van die overtuigingen ook nog op een fijne manier met elkaar omgaan. De natuur van Suriname is adembenemend en enorm divers. Ga en geniet, ook van de mooie en lieve mensen daar!

Jungle resort Apetina is een geweldige plek midden in het tropisch regenwoud bij de Wayana indianen. Van hieruit kun je de fantastische natuur, de Tapanahony rivier en de verschillende bergen in de omgeving beklimmen. De lokale indianen begeleiden je en ’s avonds kun je met ze mee eten. Echt iets voor de meer avontuurlijke reiziger. Want dat hoort bij de Groepsreis Suriname.

Kirsten
Vanaf jongs af aan ging ik met mijn ouders naar Suriname op ”bezoek” bij opa en oma. Naarmate ik ouder werd ben ik meer gaan ontdekken van het land, bij ieder bezoek weer iets anders bekijken. En ik ben nog lang niet uitgekeken. Ik ben verliefd geworden op de binnenlanden: hobbelen in de bus over de rode bauxietwegen, slapen in een hangmat onder de sterrenhemel ,het geluid van de krekels, uren varen over de snelstromende rivier, de geur van het regenwoud, ontbijt met heerlijk vers fruit, kortom een geweldige ervaring die ik iedereen kan aanraden.

Suriname is gewoon een fantastisch mooie bestemming: de kleurrijke hoofdstad Paramaribo met de historische binnenstad, het prachtige ongerepte binnenland, het heerlijke eten en de vriendelijke bevolking maken dat iedereen zich thuis voelt!

Angelique
Groepsreis Suriname heeft zeker indruk op mij gemaakt. Met name de sfeer en de vriendelijkheid van de bevolking. Omdat wij er waren voor familiebezoek hebben we dit natuurlijk van dichtbij meegemaakt.

Ik ben zelf niet de binnenlanden in geweest, maar heb met name de bezienswaardigheden in de omgeving van Paramaribo bezocht. Wij hadden een auto ter beschikking en hebben een aantal dingen zelf ondernomen. Zoals Santigron, Fort Amsterdam, Colakreek en Overbridge. De wegen in en rondom Paramaribo zijn prima, maar hoe verder het binnenland in, hoe slechter. Een 4 Wheeldrive is dan ook een must.

Wat ik zelf de leukste excursie van de Suriname Reizen vond is Galibi. Aangezien wij er precies in het legseizoen waren hadden we dan ook het geluk om de eieren leggende schildpadden te spotten. De tocht er naar toe was al een avontuur op zich. Je gaat ’s avonds per korjaal de rivier op. De gidsen schijnen dan met hun speciale zaklampen het strand op om schildpadden te zoeken.

Ik heb mij ook prima vermaakt in de stad zelf. Deze is op zich niet groot, maar er zijn vele bezienswaardigheden en leuke plekken om gewoon lekker te genieten van het uitzicht, de levendigheid, de (etens-) geuren en de mensen. Een bezoek aan de centrale markt is ook een aanrader. Een fotogenieke plek, maar vraag vooraf wel eerst of je een foto mag maken. De meeste mensen (met name de boslandcreolen) willen hier echter wel geld voor hebben.

Vanwege de veelzijdigheid van het land heeft het echt mijn hart gestolen.

Daniel
De gastvrije en kleurrijke bevolking verwelkomt u door u vriendelijke de hand te schudden. De houten herenhuizen in Paramaribo doet u denken aan ons eigen land. U zult zich hier snel thuis voelen. Ondanks dat Suriname niet echt een strandbestemming is, heeft u wel de mogelijkheid om na uw rondreis door de prachtige jungle uw reis te verrijken door een tour naar Galibi. Hier vindt u aan de Atlantische oceaan prachtige stranden, waar u ook onder begeleiding van de Groepsreis Suriname tussen februari en augustus in nachtelijke uren reuze schildpadden kunt observeren die daar komen om hun eieren te leggen.

Yvonne
Door een aangeboden Groepsreis Suriname heb ik kennis kunnen maken met Suriname. Suriname is een land waaraan niet iedereen denkt om naar toe te gaan voor een vakantie. Het heeft immers geen strand (slechts een paar kleine aangelegde strandjes) waardoor een verblijf in Suriname hoofdzakelijk gericht is op de hoofdstad Paramaribo en het binnenland. Het binnenland van Suriname is voor meer dan 80% bedekt met tropisch, grotendeels onaangetast, regenwoud. Door de relaxte sfeer van leven is het voor ons Nederlanders even aanpassen maar eenmaal in het binnenland heb je het gevoel in een ware dierentuin/jungle te zijn belandt. Een meerdaagse tour naar bijvoorbeeld Palumeu, Kabalebo of Awarradam is zeker aan te raden. Voor de ware avonturiers is het tevens mogelijk in een bos kamp in hangmatten te overnachten en overdag mooie expeditie tochten te maken. Het vervoer per korjaal langs en door diverse stroomversnellingen is prachtig maar ook de binnenlandse vluchten over het groene woud zijn uniek. In Paramaribo is genoeg te zien en te beleven, zoals de Petrus en Pauluskathedraal, Fort Zeelandia, de Waterkant met de houten panden, de Palmentuin, het presidentieel paleis en de markt. Vanuit Paramaribo is tevens het natuurpark Brownsberg (stuwmeer) en het natuurpark Galibi (zeeschildpadden) goed te bereiken. Suriname behoort tot een van mijn bijzonderste reizen mede door de verhalen van mijn man die in 1974-1975 zijn militaire dienstplicht in dit land heeft vervuld en er na zoveel jaren uiteindelijk blijkt dat dit land nauwelijks is veranderd en relatief ongerept en vrij van massatoerisme is gebleven.

Dyta Teule 45 jr Beoordeling: 8
Een geweldige Groepsreis Suriname met veel natuur, cultuur en erg vriendelijke mensen, die je bovendien nog kunt verstaan. Hierdoor leg je veel contact met de lokale bevolking. Bovendien lekker eten met al de bevolkingsgroepen die er leven! Suriname Reizen doen!

Philip Van Groningen 55 jr Beoordeling: 8
Leuke Groepsreis Suriname die niet te inspannend is en een heel goede kijk geeft op zowel cultuur als de natuur van Suriname.

Vera Haring 64 jr Beoordeling: 9
Als je houdt van de natuur, geen luxe als voorwaarde stelt, maar leeft en vooral geniet van de omgang en de gastvrijheid van andere bevolkings groepen, is Suriname een prachtige reis bestemming. Met ondergaande zon en een avond tocht op de rivier, zonder motor aan drijven en luisteren naar de geluiden uit het oerwoud. Fantastisch.Vooral vogel- en dieren spotters komen tot hun recht.

Piet Schievink 55 jr Beoordeling: 9
We hebben een prachtige reis gemaakt door een bijzonder land met vriendelijke mensen. Deze reis is een aanrader als je het oerwoud en leven in de jungle (marrons) wilt ervaren. En het is ook stuk van onze eigen geschiedenis (en niet alles is om trots op te zijn, dus goed voor relativering van onze westerse blik op?).Ga je in september dan kan het erg heet zijn vooral in de stad. je moet geen luxe verwachten mbt overnachtingen ,het sanitair, etc. Alles is basic tot primitief maar goed. Nogmaals een aanrader.

Ida-Jacoba De Vries 28 jr Beoordeling: 9
Een afwisselende reis, met veel natuur en cultuur. Suriname is een afwisselend land met meerdere gezichten. Een schitterend en heerlijk land om in te vertoeven. De groepsreis Suriname is mij meer dan bevallen, het was en werd een droom

Ruud Koolen 57 jr Beoordeling: 8
prima Groepsreis Suriname voldeed op alle punten

Paul Nigten 42 jr Beoordeling: 8
Suriname, het land met een eeuwige glimlach. Maak je niet druk, men loopt echt niet harder. Bovendien ben je op vakantie. Prachtige natuur, heerlijk eten en een vrolijk volkje.Ga vooral buiten Paramaribo kijken, dan wordt Suriname op z’n mooist. Doen die groepsreis Suriname!!

Marcel Oehlen 45 jr Beoordeling: 8
prachtig natuur-avontuur!

Jaco Riedijk 37 jr Beoordeling: 8
We hebben in ieder geval genoten, top!

Sjaak Van Soelen 56 jr Beoordeling: 9
GEWELDIG.

Ria Van Soelen 51 jr Beoordeling: 8
Ik heb erg genoten van deze Groepsreis Suriname in een woord TOP

Wilma Eibes 49 jr Beoordeling: 7
De binnenlanden van Suriname zijn geweldig, met name de Raleigh vallen en Matapica zijn erg mooi, maar verwacht je een avontuurlijke, primitieve reis met veel hicking dan is dit niet de juiste reis.

Ria Steijvers 45 jr Beoordeling: 10
Mooie, warme en afwisselende reis met veel zwem- en Parbo (bier) plezier.

Linda Van Der Zijden 37 jr Beoordeling: 10
De Groepsreis Suriname is een zeer gevarieerde reis met zowel culturele aspecten als een groot aanbod van flora en fauna. Door de eenvoudige accommodaties, veel reizen per korjaal en per fiets maakt dat je je onderdeel voelt van het land. De samenwerking met lokale gidsen geeft ook het gevoel dat je niet alleen slechts op vakantie bent maar ook een aandeel levert aan de bewoners van het land en hun welzijn.

Marcel Groot Roessink 36 jr Beoordeling: 9
ik vond het een mooie avontuurlijke groepsreis Suriname. in een land met een hele mooie natuur en veel cultuur.

Miranda Van Der Gronde 34 jr Beoordeling: 10
Suriname is een land met veel mooie natuur en historie. Aangezien je veel in de jungle bent, ben je afgesloten van de drukte in de wereld en hoor je alleen de dieren. Echt een aanrader om naar toe te gaan. Ik heb echt een geweldige vakantie gehad!

Eef Hartman 57 jr Beoordeling: 10
Groepsreis Suriname is samen genieten van cultuur en natuur. Een heel andere wereld terwijl er toch Nederlands gesproken wordt. Paramaribo verkennen en varen in een korjaal over rivieren en door stroomversnellingen. Ervaren hoe het is in de jungle te lopen. In de ochtend te baden in de rivier en de geluiden van het oerwoud te horen. Kortom een ervaring die je niet mag missen.

Rosemarie Schuring 31 jr Beoordeling: 9
Wat een geweldig land, zo ver weg maar door de Ned. taal ook weer zo dichtbij. Natuur en cultuur lopen naadloos in elkaar over. Dichterbij de natuur en de bevolking kan haast niet. En dan als hoogte punt van de reis de beklimming van de Voltzberg… Wat een uitzicht Prachtig

Suzanne Neggers 43 jr Beoordeling: 8
Ik wilde deze groepsreis Suriname vooral maken voor de natuur. De tochten naar en door de jungle waren voor mij daarom de hoogtepunten. Op de rivier, maar ook wandelend door het oerwoud heb ik genoten van de overweldigende pracht: groen woud, blauwe lucht, kleurrijke bloemen en vogels. Fantastisch.


Bekijk ook:
> Single reizen Suriname
> Single reizen Zuid-Amerika
> Veilig alleen op vakantie


Suriname op Google Maps


Single Reizen Online

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Anke K.
Anke K.

Mooie reizen naar een prachtig Suriname. Afwisseling actief en relax en stad en natuur. Fredberg is leuker dan Voltzberg. In het binnenland is alles eenvoudig. Hotels in Paramaribo zijn uitstekend. Gidsen goed. Eten was soms te eentonig.