Reisverslag van een single met een Cuba groepsreis

Single Reizen Online

Al heel lang wilde ik naar Cuba. Ik dacht dat je daar het Nederland van de 50er jaren kunt zien. En dan is het beter om er niet te lang mee te wachten, want we kunnen de toekomst niet voorspellen. Klimaat, crisis, oorlog … En daar ging ik dan, single van 58 jaar, naar Cuba. Ik had een Cuba groepsreis geboekt. Een reis waar naast stelletjes ook vaak singles meegaan.

Verslag van mijn Cuba groepsreis

Op weg naar Havana

De vlucht van Schiphol naar Havana verliep goed. Wel lang om in zo’n stoeltje zitten. Na aankomst leek alles in orde. Onze Nederlandse begeleider plus een (verplichte) Cubaanse gids stonden ons bij de bus op te wachten. Nog even rondkijken van waar ben ik eigenlijk en dan terug naar de bus en … die reed zonder mij weg!! Onze gids had in de bus geroepen of iedereen er was en iedereen riep ja, wegrijden maar zei hij. … Na een half uur kwam ze erachter dat je beter ook de mensen kunt tellen en dus kwamen ze erachter dat ik nog op het vliegveld stond. En terug om mij op te halen. Dan weet je even dat je single bent. Niemand om mij te helpen. Ondanks deze valse start op naar Havana!!

Zoek je een Cuba groepsreis voor singles, je vind ze hier:
> Cuba single reizen


Cuba groepsreis

De eerste dagen in Havana

Het eerste wat we deden was wandelen door het oude Havana, hoofdstad van Cuba. Gesticht in de 16e eeuw, dus niet echt oud. Wel mooi. Het oude gedeelte, Habana Vieja, is met hulp van UNESCO gerenoveerd. Ziet er echt goed uit. Oude gebouwen die aan Barcelona of Madrid doen denken. In één van de cafeetjes, die ook door de schrijver Hemingway werd bezocht dronk ik een mojito, van rum, limoensap, mineraalwater en muntblaadjes. Als je hier eenmaal aan begint dan blijf je het drinken. En nu dus ook thuis!

Hoe heb ik Havana en Cuba als eerste ervaren

Het straatbeeld wordt bepaald door Amerikaanse sleeën en Russische Lada’s. En veel, heel veel paarden met (taxi) koetsjes. Niet veel bedrijvigheid. Vrolijke mensen. Nauwelijks winkels. Overal hoorde je Salsa muziek. Erg leuk! Maar ook bedelen om geld te wisselen. Wachtrij van 8 uur om te kunnen tanken. Het Nederland van de 50’er jaren? Nee eerder 1900.


Mijn vakantie naar Cuba begint met Google Maps


Vervolg van mijn Cuba rondreis naar Trinidad

Cuba Rondreis naar Trinidad

Van Havana naar Pinar del Rio, Cienfuegos en Trinidad

Na 2 dagen Havanna gingen we de provincie in. Goede wegen, geen afrastering, dus de paarden en koeien gaan hun eigen weg. Maar omdat het niet druk is gaat het allemaal goed. In Pinar del Río gingen we een sigarenfabriek bezoeken. En ja er waren erbij die zo’n reuze sigaar kochten. De vegetatie is tropisch. Prachtige natuur met daarin boerenhutjes, paarden en ossen om het zware werk te doen. We hebben heerlijk gewandeld. De groep was leuk. Naast de stelletjes van alle leeftijden ook 2 singles.

Na heerlijk te hebben overnacht gingen we op weg naar de de Varkensbaai, Bahia de Cochinos. Hier vond in 1961 de mislukte invasie plaats. We bezochten het museum, maar als ik zo om mij heen kijk, dan zijn er bij mij toch wel gemengde gevoelens. Er is bar weinig bedrijvigheid, haast geen winkels. Leve de Cubaanse revolutie?

De rondreis deed ook het salsa centrum Trinidad aan

Trinidad is mooi gerestaureerd. Zelfs de bestrating is in de oude staat gebracht. Je kunt zien dat het vroeger een rijke stad was.

In het centrum is een dansschool, waar wij de Salsa gingen leren. Geen lastige pasjes. In de avond gingen wij naar dansgelegenheden. Wat leuk was dat met life muziek, zangers en dansende mensen.

Cuba vakantie Valadero

Naar een groot en luxe hotel in Varadero

De laatste dagen brachten wij door in zo’n luxe en groot hotel aan het strand van Varadero. Hoe dat was? Meer dan goed. Overdag veel activiteiten en lekker aan het mooie strand liggen. Het hotel was all-in. Ook daar heb ik genoten. Een mooie afsluiting van mijn single Cuba vakantie.


Single groepsreizen Cuba

Single reizen voor hoger opgeleiden naar CuraçaoDe verre reizen naar Cuba zijn populair. De natuur, historie en sfeer maken van deze vakantiebestemming iets speciaals.

> Single groepsreizen Cuba


Bekijk ook:
> Single reizen Costa Rica
> Single reizen Curaçao
> Single reizen Midden-Amerika
> Single Reizen Online

Single Reizen Online