Single 30 plus: meer hoger opgeleide vrouwen dan mannen

Single Reizen Online

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek is gebleken dat er meer hoger opgeleide single vrouwen 30 plus zijn dan overeenkomstige mannen. Dit is vooral merkbaar in grote steden als Utrecht, Leiden, Arnhem en Amsterdam. En in iets mindere mate ook in Rotterdam. De hoger opgeleide single man heeft daarmee een grote keuze uit single vrouwen van zijn leeftijd. Voor de single 30 plus kan dit een reëel probleem zijn.


Waar de single 30 plus de voorkeur aan geeft

Waar de single 30 plus de voorkeur aan geeftSingle vrouwen geven de voorkeur aan de grote steden met voldoende scholings- en carrière mogelijkheden.

Single mannen doen dat in mindere mate zodat er een overschot aan single mannen 30+ op het platte land is waar te nemen. In de stad Utrecht is de verhouding vrouw man wel heel bijzonder. Er zijn ongeveer 30% meer single vrouwen dan mannen.


Singlereizen 30+

Singles 30+Het is dan ook niet voor niets dat de markt voor singlereizen zich uitbreidt. Normaliter zijn deze reizen niet bedoeld voor partner matchen, maar het is zeker geen uitzondering dat de single vrouw toch haar partner weet te vinden.

Van een deelnemer aan een singlereis 30+: ik ging een paar jaar geleden voor het eerst op een singlevakantie. Ik was wat bevooroordeeld toen ik een singlereis boekte. Zal wel niets worden, dacht ik nog. Hoe anders bleek het te zijn. Een leuke en interessante reis en … volop vrouwelijke singles.

Ook zijn er Single Touroperators die ervoor zorgen dat de verhouding man vrouw in balans is. Hun reizen hebben niet direct een dating doel, maar een date of zelfs een relatie kan er wel uit voortkomen

Wil je eerst weten of een singlevakantie wel iets voor jou is, dan kun je ervoor kiezen om een Single Weekend of Single Break te proberen.


Informatie voor singles

> Waarom singles single blijven

Single Reizen Online

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments