Goede Doelen Reizen of Voluntourism kan ook op vakantie!

Single Reizen Online

Vrijwilligerswerk doen in je vakantie is een trend. Bijdragen aan een betere wereld. Daarom ook een nieuw begrip: Goede Doelen Reizen of Voluntarisme. Gebruik je vaardigheden ook voor anderen.

Werkvakanties en vrijwilligerswerk:
> Reizen werken op vakantie
> Reizen vrijwilligerswerk

Bekijk ook:
> Single reizen Europa
> Verre reizen voor singles
> Singlereizen 20+ en 25+

> Deel jouw single reizen ervaringen


Goede Doelen Reizen of Voluntarisme

Vrijwilligerswerk tijdens je vakantie is een echte trend. Immers we willen niet alleen meer relaxen op vakantie, maar ook iets bijdragen aan een betere wereld. Het is een nieuw woord: Voluntourism.
Het woord komt van de Engelse woorden vrijwilliger (voluntair) en toerisme (toerisme).

Voluntarisme is op vakantie een paar dagen, weken of soms maanden vrijwillig meewerken aan het verbeteren van de leefomstandigheden van de lokale bevolking. Ze gaan als het ware op vakantie voor het goede doel, de zgn. Goede Doelen Reizen.

Toeristen die meer willen dan de Spaanse stranden of Zwitsers bergen zijn er altijd geweest. De laatste jaren is het aantal vakantiegangers naar verre bestemmingen flink toegenomen. Onder hen ontstaat een nieuwe groep reizigers. Dat zijn de mensen die meer willen doen dan alleen verre landen bezoeken en exotische culturen verkennen. Zij dragen bewust bij aan het verkleinen van de verschillen tussen arm en rijk of aan het verbeteren van het milieu in het land dat ze bezoeken.

De Touroperators spelen inmiddels in op die behoefte. In binnen- en buitenland zijn tientallen Goede Doelen Reizen bestemmingen. Veel van dit soort reizen wordt gerangschikt onder de verzamelnaam werkvakanties en vrijwilligersvakanties. De Touroperators als Activity International, Travel Active, Djoser en Koningaap laten hun klanten al langer kennismaken met ontwikkelingsprojecten.

De reiziger wil echter meer: niet alleen toekijken en misschien een donatie doen. Toeristen zoeken naar mogelijkheden om actief mee te helpen.

In Nederland neemt de belangstelling jaarlijks toe. Overigens is vrijwilligerswerk in het buitenland iets anders dan tijdens de vakantie iets doen voor een goed doel. Bij vrijwilligerswerk staat het werk centraal, terwijl duurzaam toerisme een vakantiereis combineert met je op een verantwoorde manier nuttig maken voor de lokale gemeenschap. Voor toeristen worden activiteiten georganiseerd, waarbij reizigers direct contact hebben met de lokale bevolking.

Wil je je vakantie maatschappelijk besteden? Dan kun je er (deels) een werkvakantie van maken. Klik hieronder en lees verder over de Goede Doelen Reizen.

Werkvakanties en vrijwilligerswerk:
> Reizen werken op vakantie
> Reizen vrijwilligerswerk


Travel Active logo

Goede Doelen Reizen van Travel Active

> Bekijk single reis vanaf € 650

kaapverdie singlereizenTravel Active biedt een scala aan reizen naar projecten, die allemaal iets te maken hebben met dieren en de natuur. Door deel te nemen aan deze projecten draag je bij aan het behoud van onze aarde.

Vrijwilligerswerk levert een bijzondere ervaring op. Niet alleen voor de plaatselijke bevolking maar ook voor jou. Vergeet ook niet dat het goed op je cv staat. Populaire vrijwilligersprojecten zijn Ghana, Guatemala en India.

Als je liever met anderen op reis wilt dan biedt Travel Active ook groepsreizen aan.

Meer over deze single reis


Bekijk ook:
> Single reizen Europa
> Verre reizen voor singles
> Singlereizen 20+ en 25+

Single Reizen Online